Hur många blanka plankor finns i Umeå busstations tak?

Efter ett tips från en klok människa vid namn Julia (breakaleg.blogg.se) bestämde vi oss för att världen måste få veta hur många blanka plankor som finns i Umeå busstations tak.

Detta användes i försöket : 1 tak med blanka plankor, 1 busstation, 1 slitet papper, 1 penna, 2 par ögon och 1 mobil.

När vi steg in på Umeå busstation insåg vi att vi hade mer jobb framför oss än vad vi hade räknat med. Plankorna var  väldigt smala, blanka och många.  Det glänsande taket såg alltså en aning avskräckande ut men världen behövde få veta så vi satte igång.
Med nackarna i plågsamma vinklar räknade vi för allt vi var värda och med Camillas mattehjärna och mobilräknare plussade vi ihop och drog ifrån.
Som man kunde vänta sig drog vi till oss vissa undrande blickar och inte blev det bättre av att Lo behövde gå med handen i luften och peka på de plankor hon räknade för att inte tappa bort sig.
  Hur många plankor vi än räknade tycktes det finnas oändligt många kvar, men till slut såg vi äntligen ljuset i slutet av tunneln. (tills vi insåg att vi inte räknat de i entren och över ingången)  

Men nu, trots stela nackar och trötta ögon, kan vi stolt berätta att:

1. Umeå busstation har ett väldigt glansigt tak som är gjort av 1552 blanka plankor (plus eller minus, men vi är rätt säkra på vår sak)
2. Detta tak behöver lagas här och där. Plankor fattades och vissa var aningen deformerade, vilket i och för sig kunde användas som landmärken i vår räkning men som inte var speciellt vackert.

Bilder från forskningen:

 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Andra onämnda dumskallar läste blanka pannkakor.

2009-02-13 @ 17:15:08
Postat av: Anonym

Tack! Nu har ni befriat min överhettade hjärna från en fundering. 1552, det ska jag komma ihåg!

2009-02-17 @ 12:38:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0