Hur många golvplattor har MVG's nedersta våning?

Vi befann oss, som vi ganska ofta gör, i MVG, en av Umeås gallerior. Vi var några våningar upp och stod och tittade ner på allt som fanns där. Golvet på den nedersta våningen består av golvplattor som är vita och mörkgrå som är lagda i ränder. Detta golv har flera gånger väckt våran uppmärksamhet och vi kom på att vi ville veta hur många plattor det är som finns där.

Detta användes i försöket: 1 galleria, 1 golv, fundersamma människor,  en penna, två räknare - alltså vi

Vi åkte nerför rulltrapporna för att komma närmare golvet och för att kunna se alla skarvar och alla plattor som gömde sig i hörnen. Vi insåg snart att det kunde bli svårt att hålla koll på vilka plattor vi hade räknat och inte om vi inte skaffade ett system för vår räkning. Så vi bestämde oss för att vi skulle räkna varje rad var för sig och inte hoppa mellan raderna hela tiden. Vi började från varsitt håll för att senare kunna mötas efter halva. Under denna räknetid uppkom vissa störande moment, såsom människor, barnvagnar, sittplatser och liknande. Vissa av de här människorna blev väldigt nyfikna och fundersamma när de såg hur Lo gick fram och tillbaka över golvet och mumlade för sig själv (Camilla var mer diskret och stod stilla på platser där hon kunde se de plattor hon skulle räkna). Pga denna fundersamhet som infann sig började dessa personer börja prata och viska undrande med varandra om vad Lo höll på med. (Att höra deras förbryllade röster var en smula distraherande för Lo som var tvungen att gå och beklaga sig för Camilla innan hon återupptog räknandet. De var i alla fall snälla och flyttade sig ur hennes väg.) Vi fick även blickar från andra människor och vissa trodde nog att Camilla stirrade på dem när hon räknade plattor under soffan de satt på. Trots människors reaktioner till vårt något annorlunda betende så fick vi efter en stunds räkning fram ett svar på frågan.

Resultatet blev detta:
1. Det finns 1120 stycken golvplattor på MVG's nedersta våning. Rent logiskt borde ungefär hälften vara vita och andra hälften mörkgråa.


Bilder från forskningen:
   
(Rulltrappan som finns med på bilden som är tagen uppifrån är dessutom en av de tre rulltrappor vi kollade upp antalet trappsteg i)

Kommentarer
Postat av: Saggis

Kan ni typ inte göra något lite pinsamt som att fråga 20 killar på stan om deras nummer och en bild på var och en och se hur många som går med på de :D

2009-02-26 @ 14:36:28
URL: http://sagzorr.blogg.se/operahonan
Postat av: Under Cover

Åh jösses, det måste ha sett kul ut! Intressant att ni kom fram till en jämn summa golvplattor. :-)

2009-02-26 @ 17:32:38
Postat av: ann

Bra jobbat! Har alltid undrat över småkakor med små chokladbitar (-smulor) i. Smälter inte chokladen när man gräddar kakorna? Eller gör dom kakor med små hål i och fyller hålen med choklad?

2009-02-28 @ 14:05:52
URL: http://www.bloggen.fi/anpe/
Postat av: Frida

Åh nej, jag glömde bort det. Får kolla efter middan.

2009-02-28 @ 17:21:15
URL: http://fridano.blogg.se/
Postat av: Sandra Söderberg

Svar: Haha jadå, det gör det ;)

2009-03-01 @ 13:55:38
URL: http://hejhumor.blogg.se/
Postat av: hmm...

hur får man in dedär kladdiga i en munk? =,=

2009-03-09 @ 16:18:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0