Hur högt i tak är det i MVG?

Ännu ett av Julia's (breakaleg.blogg.se) fantastiska förslag. Vi tror dock att det finns fler med lika mycket fantasi som tex Julia där ute, så har ni några förslag, släpp fram dem. Ju fler förslag du bidrar med, desto större chans att vi väljer något av dina. 
 Julia ville denna gång alltså veta hur högt i tak det är i MVG (den ack så omtalade gallerian här i Umeå där vi genomför många av våra forskningar).

Detta användes i försöket : 1 kondom, helium, 1 sax, 1 garnnystan, 1 tumstock,  brist på skam i kroppen

Vi funderade ett tag över hur vi skulle kunna ta reda på detta på ett bra och intressant sätt. Lo föreställde sig en jättelång tumstock men då hon även såg sig själv balanserandes längst uppe på den så skrotades den idéen direkt. Tillslut kom vi på att om vi tejpade fast ett snöre i taket skulle vi med hjälp av snöret kunna mäta hur högt det var. Det verkade dock lite farligt och svårt att lyckas få fast snöret så vi var lite osäkra på hur vi skulle göra.
   Så en dag när Lo kom till skolan berättade hon för Camilla att hon hade kommit på det, hon hade legat vaken hela natten och löst vår gåta. Det hon hade kommit på var att vi behövde en ballong med helium och ett långt snöre att knyta fast i den. Detta såg vi såklart som en klockren lösning , men vi stötte på stora hinder; vart får man tag på helium i Umeå mitt i vintern?
Vi blev mycket glada när vi insåg att Lo hade planer på att släpa sig upp till lycksele marknaden där hon lätt hade kunnat köpa sig en ballong. Tyvärr ställdes den planen in, men Lo's kära far lovade då att han skulle se till så att vi skulle få helium ändå. Till vår stora förvåning så gjorde han också det. Då hade vi ett problem till. Man kan visst inte ha helium i vanliga ballonger utan det är latex som gäller. Vi insåg snabbt att latexballonger var onödigt dyra. Men så fick vi en idé,  vad förutom latexballonger är gjorda av latex och går att blåsa upp? Kondomer såklart!
Så Lo's pappa fick bege sig till stället för upphämtning av heliumet med två kondomer i högsta hugg. Han berättar att vissa visst fann det ganska underhållande. I alla fall så överlämmnade han kondomballongerna, kollongerna, till Lo som i en enorm blå plastsäck transporterade dem till stan där en förväntansfull Camilla fanns. Efter att på en toalett föberett oss genom att knyta fast ett garnnystan i den ena kollongen begav vi oss till MVG. Tro oss. Det går inte obemärkt förbi att skjuta upp en kondom i en välbesökt galleria. Vi tog några minuter för att samla mod innan vi långsamt hissade upp kollongen. Oskyldiga eller inte. En äldre kvinna vågade sig fram för att fråga Camilla vad vi höll på med, hon fann svaret både intressant och underhållande, vi tror hon blev imponerad av hur dagens ungdomar tar saker i egna händer.
När vi väl fått upp kollongen i taket, klippt av snöret vid golvet och hissat ner den igen så var vi glada att lämna platsen och återkomma till toaletten där vi denna gång mätte både höjden på kollongen och längden på snöret.

Efter detta fick vi en liten funderare gällande vad vi nu skulle göra med de två heliumfyllda kondomerna. Vi ville helst göra oss av med dem på ett smärtfritt sätt då vi skulle vara kvar på stan i några timmar. Tidigare har vi lämnat vanliga ballonger med vår bloggadress på runt om i Umeå så vi tänkte att vi kunde göra samma sak med våra två kondomer, så vi tog vår välanvända whiteboardpenna och skrev upp bloggadressen på de båda kondomerna, sedan gick vi ut på stan och knöt fast dem på två olika ställen på rådhustorget.

Försöket resulterade i detta:
1. Från golvet på nedersta våningen (som ni kan läsa om i föregående inlägg) till innertakets högsta punkt i MVG är det 13,33m.
2. Människor tycker inte att en flygande kondom är en helt normal och vardaglig händelse.
3. Kondomer kan användas till att transportera helium i.
4. Om man fyller en vanlig ballong med helium försvinner heliumet ut genom sidorna.

Bilder från forskningen:
     
1.Garnet fastknutet 2.Påväg neråt 3.Kollongen hissas 4. Kollongen nerhissad

Vi vill passa på att tacka Göran, Lo's pappa, enormt mycket för att han hjälpte oss att skaffa fram helium, det betyder mycket för oss.
Vi tackar såklart också människan som skänkte heliumet åt oss.
Vi vill även passa på att ursäkta för den kö som bildades utanför toaletten när vi var där andra gången.


Kommentarer
Postat av: Under Cover

Måste säga att ni är ambitiösa! Går ni natur? Läser er blogg med nöje! Hälsningar en gammal tant... :-))

2009-03-02 @ 20:47:30
Postat av: Eva och Jocke

Vi diggar er blogg stenhårt!!!

2009-03-02 @ 21:47:29
Postat av: Antikondompåånie

Jag tycker att ni kunde krävt lite sponsorpengar från kondomföretaget eftersom ni visar upp deras produkter på allmän plats!

2009-03-03 @ 15:21:25
URL: http://pyskopat.blogspot.com
Postat av: Anonym

Bästa bloggen ever :D kommer aldrig att sluta läsa. Keep up the good work!

2009-03-28 @ 14:07:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0