Hur lång tid tar det att dricka 2 liter kolsyrad dryck?

Idag ger vi er en läsarfråga. Den ställdes först av Annelie och löd då "Går det att dricka en halv liter kolsyrad dryck på en minut?" Frågan uppmärksammades dock av andra läsare: Felix (inte våran försökskanin Felix) och Hampe. Dessa två läsare uttryckte visst tvivel om utmaningen i frågan och Hampe föreslog att det kanske vore större utmaning att dricka 1,5 liter på 30 sekunder.
Nu var vi ju tvungna att testa det här.

Detta användes i försöket : 4 flaskor kolsyrat vatten med citronsmak, 4 st försökskaniner, en mobil

Varken Lo eller Camilla var särskilt sugna på att hetsdricka 1,5 liter dricka (Lo mumlade någon ohörbar anledning och Camilla var snabb på att använda sitt skadade revben som ursäkt, om det nu har påverkat hennes drickförmåga eller inte kan vi låta vara obesvarat) så vi vände oss till Felix - som ju tidigare visat prov på att han klarar av att äta snabbt - i hopp om att han skulle komma att även dricka snabbt.

Efter viss övertalning godtog han erbjudandet och eftersom att vi helst ville ha mer än en person inblandad i försöket så bjöd vi även in vår vän Otto.
 När vi köpt drickan, eller rättare sagt, det kolsyrade vattnet -kolsyra som kolsyra- så sökte vi upp en plats där vi kunde sitta och övervaka försöket. (På grund av ekonomiska aspekter köpte vi 2 liters flaskor och omarbetade alltså frågan ytterligare, se rubrik) 
När vi väl kom fram hade vi samlat på oss lite åskådare och hade alltså ett rätt stort följe, i alla fall om man tänker på att vi oftast brukar vara högst tre. Vi drog i alla fall nytta av det och värvade 2 försökskaniner till.

 Nu hade vi då: Felix, Otto, Tage, Tomas.
Vi la upp det som en tävling för att sporra våra försökskaniner lite ytterligare. Den som drack upp sin flaska först vann. Det började dåligt. Tomas diskvalificerades efter en väldigt kort stund då han spillde (hällde) ut alldeles för mycket av sin dricka och Otto gav strax därefter upp. Det dröjde inte lång stund innan även Tage gav upp och Felix var ensam kvar. Det var förstås honom vi haft störst hopp i från början.
 Vi märkte att det började gå tyngre och tyngre och den stackaren började skaka. Vi insåg att det finns fler svårigheter än att dricka snabbt, nämligen att orka få i sig allt. Det syntes att det var svårt och han var tvungen att spy en gång bakom en plogkant när det började att närma sig slutet. Men till allas glädje gav han inte upp utan lyckades under applåder få i sig de sista dropparna. 
  Vi hade vid det laget sedan länge övergivit drömmen om att 1½ liter skulle ta 30 sekunder (som Hampe föreslog). Om vi ska tro våra fyra försökskaniner, och det väljer vi att göra, är det mycket jobbigare än vad man kan inbilla sig. Efter idag har även vi, trots att vi bara var åskådare och tidtagare, kommit att inse det. Men vi har ännu inte riktigt gett upp utan:
Fortsättning följer...

Vad kom vi fram till idag då? Jo:
  
1. Det är svårare än det låter att dricka mycket kolsyrad vätska snabbt.
2. Enligt den av våra försökskaniner som klarade det, så tar det 7 minuter och 16 sekunder att dricka 2 liter kolyrad dryck.
3. Dessutom kan det även behövas en uppkastning av lite maginnehåll för att få ner den mindre goda kolsyrade vätskan i en så stor mängd.

Bilder från forskningen:
     

Som sagt: vi återkommer, med största sannolikhet imorgon, med lite mer information om tid och kolsyra.


Kommentarer
Postat av: Felix

Hon frågade om hurvida det går att dricka 1/2 liter på under en minut, inte 1 och 1/2 men ja. Kommer förhoppningsvis göra ett filmklipp i helgen där jag ger mig på försöket (men hppas inte på för mycket).

2009-03-24 @ 22:11:25
URL: http://felleponkens.blogg.se/
Postat av: under cover

En halv liter fixar jag lätt, men jag ska nog inte ge mig på 2-litersförsöket eftersom det inte finns några plogkanter att spy bakom här.

2009-03-26 @ 10:22:16
Postat av: annnelie

Ql. ;)

2009-03-27 @ 13:47:00
URL: http://smattogattoackligt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0