Stämmer det att man inte kan svälja 25 salta pinnar på en minut?

Vi ursäktar så hemskt mycket för det uppdaterande som inte har ägt rum på nästan en hel vecka. Men just idag, den dag då vi firar en månad, publicerar vi nu en väldigt intressant forskning.

Vi har tagit åt oss ännu en intressant läsarfråga. Denna gång kommer tipset från Halten (krigen.blogg.se).
Kan man verkligen inte svälja 25 salta pinnar på en minut? Vi tyckte att det lät mycket konstigt. 25 pinnar är väl inte mycket? Så, vi bestämde oss för att se efter.

Detta användes i förösket: 2 stora paket salta pinnar, en kamera, många muggar vatten, en Felix

Vi laddade upp med 2 dubbla paket salta pinnar, tog med oss vår pr-avdelning för stöd och fotografi och slog oss ner vi ett ett avskymt bord på skolan.
 Vi bestämde oss för att prova tre oliaka tillävgagånssätt.
1. Äta alla 25 pinnar på en gång ( För som sagt, det kunde väl inte vara så svårt? Bara att tugga och svälja och sen skulle det vara gott om tid innan minuten var slut)
2. Äta pinnarna fem och fem.
3. Äta pinnarna fem och fem med vatten.

Så, vi samlade ihop 25 pinnar kvar, lät PR sätta igång tiden och ....insåg att så fort pinnarna var inne i munnen förvandlades de till sågspån och munnen till en snustorr öken. Det var omöjligt att svälja utan någon som helst saliv  i munnen och pinnarna tycktes växa och växa. Kort sagt så misslyckades vi ordentligt. 
   Men inte gav vi upp inte. Vi övergick snabbt till plan B : 5 och 5.  Vi delade upp pinnarna i fem högar och förberedde oss noggrant genom att lägga ut pinnarna så att vi lätt och snabbt skulle få tag i dem. När tiden satte igång igen tog det inte lång tid innan vi insåg att även så få pinnar som 5-10 st är omöjliga att svälja när munnen torkar ut direkt och även om vi kanske hann svälja fler än vid första försöket så kan vi lungt säga att vi misslyckades stort återigen.
   Nå, vi hade ju plan C. Återigen lade vi upp våra högar och placerade nu en liten kopp med vatten framför varje hög. Klockan satte igång och vi med. Med vatten var det inga problem och det behövdes inte ens allt för mycket heller. Det var inte gott men pinnarna gled lätt ner och med 2 sekunder till godo (för oss båda) hade vi ätit 25 salta pinnar var. 

Med många pinnar kvar undrade vi om vi skulle ta och försöka oss på ännu ett test. 
Så: 
::BONUS:: Hur många salta pinnar får man in i munnen? ::BONUS::

Vi började med att med lätthet - men inte så stor elegans- stoppa in 50 stycken direkt från början. Efter det tog vi fem åt gången och käkarna började ömma allt mer. Efter 75 st var var vi båda tvugna att erkänna oss besegrade. Det rymdes helt enkelt inga fler. Men vi kände oss inte riktigt färdiga med testet. Vi funderade en stund. Vilka kände vi med stora munnar? Efter en stunds funderingar kom vi fram till att Felix, vår käre klasskamrat, skulle få äran att delta i en sakerduintevissteattduvilleveta undersökning. Såklart kunde han inte tacka nej och kom rusande. 
Vi började med att låta honom testa hur många pinnar han fick in i munnen. När vi laddat upp 50 åt honom tittade han överlägset på dem och hävdade att han lätt skulle kunna rymma dubbelt så många, men efter ett tag tror vi att den övertygelsen togs ur honom. 
 Spända följde vi pinne efter pinne stoppas in och fick betrakta väldigt intressanta ansiktsutryck ackompanjerande av en klassisk darth vader andning. När han nådde hundra var vi alla imponerande och ännu mer när han lyckades få in tre till, men sen tog det stopp.  

Efter denna fantastiska eller skrämmande (ni väljer) insats var det dags att direkt gå tillbaka till första undersökningen fast med Felix som försökskanin. 
Även här tycktes han vara en liten bit övermodig, men det var ju så också vi från början. Vi försökte att varna honom men vi tror att det här är något man måste prova själv. Det är omöjligt att beskriva hur omöjligt det är att få ner alla 25 pinnar utan vatten.  
Han började i alla fall, precis som oss, med alla på en gång. När PR upplyste han om tiden under tuggandets gång hördes det varje gång förskräckta små utrop. Han klarade det inte. Men skam den som ger sig.
  Pinnarna förbereddes i prydliga högar och klockan tickade igång. även denna gång fick vi höra olyckliga läten över hur snabbt tiden gick och även denna gång misslyckades han. Han försökte även en gång att äta dem en och en men det gick så dåligt att det är knappt värt att nämnas. 
   Med fem pinnar i varje hög och tillgång till vatten gick det dock betydligt bättre och vår försökskanin slog vårt rekord med hela åtta sekunder!
Nu var vi äntligen nöjda med dagens forskning och gav vår försökskanin de överblivna salta pinnarna i lön. 

Detta kom vi fram till :
1. Det går att äta 25 salta pinnar på en minut.
2. Vi säger att det med största sannorlikhet är omöjligt att äta 25 pinnar på mindre än en minut utan vatten (om du inte har någon sjukdom som gör att du saliverar väligt mycket, då kanske det funkar).

Detta kom vi också fram till:
1. Man får in ungefär 75 salta pinnar i munnen.  
2. Om man har en väldigt stor mun kan man få in fler än 75. te.x 103.
3. Sådana här undersökningar (detta gäller båda två) har inte bra effekt på ens aptit, vare sig man var med i försöket eller bara var iaktagare.

Bilder från forskningen:

    
     


Kommentarer
Postat av: Halten

Roligt att ni provade! Ska försöka komma på nåt mer roligt som ni kan prova! ^^

2009-03-10 @ 22:48:58
URL: http://krigen.blogg.se/
Postat av: Hiahia

Haha! Kommer ni nånsin att äta salta pinnar igen?

2009-03-11 @ 08:32:03
Postat av: annnelie

Går det att dricka en halv liter kolsyrad dryck på en minut?

2009-03-11 @ 17:08:57
URL: http://smattogottoackligt.blogg.se/
Postat av: Felix

sv till annelie: Är rätt övertygad om att jag kan dricka en halvliter kolsyrad dryck på under 15 sec.

2009-03-11 @ 21:06:09
URL: http://felleponkens.blogg.se/
Postat av: Hampe

Precis Felix :p En utmaning kanske skulle vara 1,5 liter på ungefär 30 sekunder :)

2009-03-21 @ 14:29:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0