Hur snabbt kan man äta en hel och rå gul lök?

Uppdateringen kom inte i torsdags. Men nu så, nu är den här.

På valborgsmässoafton kom ämnet lökätning upp (hur är dock idag ett mysterium) och Camillas kompis Christoffer sa att gärna ville prova äta en gul lök. Han trodde att rekordet låg på 1minut och 24sekunder och därför gjorde även vi det. Alla som var närvarande tänkte att så svårt kan det väl inte vara att trycka i sig en hel gul lök. Vi styrde våra steg mot ica i Vännäs och stod en stund vid lökavdelningen. Christoffer försökte övertala oss att köpa tre lökar till honom, men vi nöjde oss med två.

Efter att ha betalat letade vi upp en lite mer avskild plats, det blev en klätterställning som fick agera laboratorium. Med en peppad Christoffer med en skalad lök i sina händer och vi andra beredda med peppning och kamera startade vi tidräkningen och Chrille tog sin första tugga. Han undrade direkt vad han hade gett sig in på och många svordomar hördes allt eftersom mer och mer försvann från löken. Vi skulle egentligen ha lagt ut en film på hela händelsen MEN filmen försvann mystiskt (hosthost) från både Chrilles dator och telefon innan vi hann lägga vantarna på den.
Hur som helst, Christoffer tuggade och tuggade men tycktes ändå inte komma någon längre bit. När han hade ätit ungefär halva hade det redan gått runt 3minuter och det hela började gå ännu långsammare nu. Efter att bara ha kommit en liten bit längre efter lika mycket tid till gav han mot vår besvikelse upp ätandet.

Eftersom vi gärna ville prova med fler personer så värvade vi under några dagar folk. Eftersom det inte låter som att det skulle vara så svårt så hittade vi en hel del frivilliga, men efter en del bortfall så hade vi i slutändan fyra försökspersoner. Filmen av denna omgång har vi faktiskt i våra ägor (till slut) så därför låter vi den berätta hur det gick. Vi radade upp försökskaninerna och satte igång tiden.
Se gärna i high quality för att kunna se texterna.
(Bakom kameran finns pr-ansvarige som har en stor förkärlek till ordet truga, Lo, Camilla och några åskådare)


Som ni såg var det bara en av våra försökskaniner som ens orkade äta upp hela och inte helt oväntat så var det vår mest använda försökskanin.
Som det står i videon trodde vi även vid det tillfället att världsrekordet låg på 1,24minuter men vi upptäckte senare att så är inte fallet. Utan sen 2007 innehas världsrekordet av en kille vid namn Samuel Grazette som åt upp en hel lök på bara 48sekunder och i endast tre tuggor! (Rätta oss om vi har fel).

Vad kom vi då fram till i detta försök?
1. 48sekunder är den snabbaste tiden någon har ätit en hel och rå gul lök på.
2. Uppfattningen bland fleratalet av de som fick testa nu är att det inte går att ens äta upp hela, att det är alldeles för äckligt.
3. Den enda av våra försökskaniner som klarade av uppgiften åt upp sin lök på 3,18,7minuter.

Kommentarer
Postat av: marihelene69

Uuuuuh! Fattar inte att han klarade det!

2009-05-21 @ 09:43:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0